Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Μην διαμαρτύρεσαι, δεν είμαστε όλοι άνθρωποι.

Η δολοφονία από ληστές των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ σόκαρε πολύ κόσμο. Χτύπησε ευαίσθητες χορδές για τα "παιδιά των 700 ευρώ" που "είναι κοντά στον πολίτη" και που πέθαναν για "να προστατέψουν όλους εμάς".

Δεν θα αναφερθώ παρά μόνο επιγραμματικά στην δεδομένη επικινδυνότητα του επαγγέλματος, στο γεγονός ότι είναι πλήρως εθελοντική μονάδα, ούτε στο γεγονός πως στην ουσία χρησιμοποιείται ως μονάδα καταστολής διαδηλώσεων (μαζί με τους έτερους ...καππαδόκες της ομάδας ΔΕΛΤΑ).

Δεν έχω στα χέρια μου επίσημες στατιστικές αλλά έχω ακούσει ότι πάνω από εκατό εργάτες πεθαίνουν κάθε χρόνο σε εργατικά ατυχήματα με κύριο αίτιο την ελλιπή λήψη μέτρων ασφαλείας. 

Αυτοί δεν είναι άνθρωποι βέβαια, είναι στατιστικές απλά...

Όπως δεν είναι άνθρωποι ούτε οι τρεις μετανάστες από το Μπαγκλαντές που πέθαναν προχθές στα νερά της Σούδας, όπως άνθρωπος δεν είναι κανένας δολοφονημένος από το κράτος ούτε ο Λάμπρος Φούντας ούτε κανείς. Άνθρωπος φυσικά δεν ήταν το έμβρυο στην Κερατέα, άνθρωπος δεν ήταν ο άστεγος στο Θησείο χθες το βράδυ, άνθρωπος δεν είναι το επόμενο νεογνό που θα πεθάνει στα Χανιά λόγω κλεισίματος της μονάδας νεογνών (περικοπές).

Κανείς από αυτούς δεν είναι άνθρωπος, άνθρωποι είναι μονάχα οι ανθρωπο-κυνηγοί και οι ανθρωπο-φύλακες ... το αναφέρουν άλλωστε και στον τίτλο τους.

Εσύ που διαβάζεις αυτό το κείμενο μην διαμαρτύρεσαι για τίποτα μπορεί να χάσεις τα λίγα ή τα πολλά που έχεις. Απλά μην διαμαρτυρηθείς όταν λόγω έλλειψης βενζίνης ή ανταλλακτικών αργήσει το ασθενοφόρο και καταλήξει μέσα σε αυτό ο συγγενής σου. Μην διαμαρτυρηθείς όταν το παιδί σου θα ξεπαγιάζει σε αίθουσες χωρίς θέρμανση. Μην διαμαρτυρηθείς όταν δεν βάλεις πετρέλαιο στο σπίτι γιατί ήταν πολύ ακριβό, μην διαμαρτυρηθείς όταν χάσεις την δουλειά σου γιατί θα φροντίσουν να μην ξαναβρείς ποτέ.

Μην διαμαρτυρηθείς όταν ο γιός σου ή η κόρη σου φύγει μετανάστης σε άλλη χώρα της ΕΕ - και αν γυρίσει με καμιά σβάστικα χαραγμένη στο μέτωπο μην διαμαρτυρηθείς ήταν απλώς μετανάστης/στρια.

Μην διαμαρτυρηθείς γιατί ΕΣΥ μας έφερες ως εδώ ψηφίζοντας τους δολοφόνους της χώρας μας. ΕΣΥ μας έφερες ως εδώ μην συμμετέχωντας σε καμία απεργία. ΕΣΥ μας έφερες ως εδώ κατηγορώντας για όλα σου τα δεινά όποιον θεωρείς πιο αδύναμο από εσένα.

Όπως βλέπεις φίλε μου δεν είμαστε όλοι άνθρωποι, και δεν ήρθαμε όλοι μαζί ως εδώ. ΕΣΥ μας έφερες με την ανοχή και την υποταγή σου, ΠΡΟΔΟΤΗ.

6 σχόλια:

  1. Προδότης? Μπορεί απλά εξαπατημένος ή χαζός. Δεν είναι όλων οι ευθύνες ίδιες. Όμως έχεις δίκιο.
    ΌΛΕΣ οι ζωές αξίζουν το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δες για το 2009 σχετικά με τα εργατικά ατυχήματα, http://kakamantata.squat.gr/2009/08/15/work-kills-2009/. Είναι απλά τραγικά υποκριτικό να πεθαίνουν τόσοι πολλοί κάθε χρόνο με φρικτούς τρόπους λόγω έλλειψης εξοπλισμού ασφαλείας και τώρα ξαφνικά να θέλουν όλοι να κάνουν δωρεές στους μπάτσους για αλεξίσφαιρα κτλ. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά ποιός είναι χειρότερος? Αυτός που μας ξεπούλησε για κάποια μύρια ή ολόκληρες γενιές που ξεπουλήσαν τα πάντα για μια θεσούλα στο δημόσιο, για μια αυθαίρετη παράγκα κλπ "παροχές". Και αυτές οι ίδιες γενιές αύριο το πρωί πάλι τις ίδιες @@ριές θα κάνουν. ΠΡΟΔΟΤΕΣ κύριοι! ΚαράΠΡΟΔΟΤΕΣ! Προδότες των παιδιών και των εγγονών τους. Όλοι ξέρουμε τι γινόταν. Κανένας δεν μιλούσε. Και όσοι μιλούσαν βαφτίζοταν γραφικοί, αναρχικοί, ΚΚΕδες κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. faethor εισαι γραφικος το λιγοτερο, εσεις οι αναρχοαυτονομοι κκεδες, συριζαιοι φερατε την καταστροφη σε αυτη τη χωρα με την επιμονη της εξουσιας σας, παραιτηθειτε επιτελους και αφηστε τον Σοσιαλισμο να επελθει και να κυβερνησει επιτελους αυτο τον ριμαδοτοπο που εχετε ριμαξει.

    Φτανει πια, δεν θελουμε αλλον αναρχισμο και αριστερισμο στην καθημερινοτητα μας. Ας παρουμε μια γευση επιτελους και το μοντελο του καπιταλισμου, να δουμε βρε αδερφε αν μας αρεσει.

    Ειστε Μπασιστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λοιπόν για εμένα ένα τεράστιο πρόβλημα εκτός απο το γεγονός ότι παλαιότερα, υπήρχε μεγάλος φανατισμός που δεν άφηνε τους ανθρώπους να δούνε καθαρά και επέτρεψε τα κόμματα να φτιάξουν αυτή τη ρουσφετολογική σχέση με τους ψηφοφόρους-πρόβατα τους ,φταίει και το γεγονός ότι όχι μόνο οι πολίτες και σήμερα δεν έχουν πολιτική-κοινωνική συνείδηση, αλλά αδιαφορούν κιόλας, πολλοί κυριολεκτικά βρίσκονται σε άλλο πλανήτη, όσο για την υπερπροβολή της δολοφονίας των δύο της ΔΙΑΣ, δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, πρέπει να αποκτήσουν ένα πιο "δημοκρατικό" πρόσωπο στη συνείδηση του απλού πολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

    WWW.ANTEPITHESI.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή