Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Μην τους πιστεύετε

Κρίση οικονομική, κρίση πολιτική και εν τέλει κρίση κοινωνική.

Είναι όμως δύο - τρία πραγματάκια που δυσκολεύομαι να τα αποδεχτώ. 

Καταρχάς όταν κάποιος κλέβει πρέπει να πηγαίνει φυλακή.
Δεν είδα να μπαίνει κανένας στην ψειρού, ως και ο Μαντέλης όξω είναι

Αυτοί που έκαναν κακοδιαχείριση ως τώρα και έφεραν την χώρα σε αυτό το σημείο ΔΕΝ θα λογοδοτήσουν; Τι είναι πια οι εκλογές, το συγχωροχάρτι του Πάπα;
Δεν είδα να καλούνται καν σε απολογία από την δικαιοσύνη (ούτε καν από τους πολίτες) οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί που μας έφεραν ως εδώ.

Οι κυβερνώντες έχουν θεσπίσει αρκετούς νέους νόμους πετσοκόβωντας τις απολαβές των μόνων ελλήνων που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν. Αλήθεια οι μισθοί και γενικότερα οι απολαβές των μελών του κοινοβουλίου γιατί θα έπρεπε να είναι υψηλότερες έστω και μισό ευρώ από τον κατώτατο επιτρεπόμενο μισθό για τους απλούς εργάτες;

Μην σας παραμυθιάζουν με κορώνες για δήθεν νέα ήθη στην διαχείριση, μην σας παραμυθιάζουν με τα ψέματα που λένε για το δήθεν εξορθολογισμό λειτουργίας του δημοσίου και των ΔΕΚΟ. Σας λένε συνειδητά ψέματα. Σε κανέναν οργανισμό δεν έγινε (επανα)καθορισμός του αντικειμένου του, αξιολόγηση των αναγκών του, αξιολόγηση των υπαλλήλων του -ούτε σε σχέση με το τι υπαλλήλους έχω/ τι υπαλλήλους χρειάζομαι, ούτε σε σχέση με το ποιοί υπάλληλοι είναι αποδοτικοί και ποιοί όχι.
Το μόνο που κάνουν είναι τρομοκρατικές ΜΑΖΙΚΕΣ απολύσεις από τον σωρό των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Μην ακούτε τα ψεύδη τους, μην πιστεύετε ούτε στιγμή ότι είναι προς το καλό της παιδείας το κλείσιμο σχολικών μονάδων -το οποίο έχει ως άμεση συνέπεια τον αποκλεισμό από την στοιχειώδη γνώση των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων.

Μην πιστεύετε ότι η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας - δηλαδή η κατάργηση στην πράξη όσων το δυνατόν περισσότερον δικαιωμάτων τα οποία κέρδισαν με χιλιάδες νεκρούς τα εργατικά στρώματα κατά τους δύο τελευταίους αιώνες- ότι είναι προς το συμφέρον της οικονομίας και της κοινωνίας εν γένει. Μπαρμπούτσαλα, μόνο τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις ευνοούν τέτοια μέτρα.

Μην τους πιστεύετε, κλείστε τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα και ανοίξτε τα αυτιά σας στην γνωμη του διπλανού σας. Αφουγκραστείτε τι λέει ο κόσμος και όχι τι λένε πέντε - δέκα χρυσοπληρωμένοι ψευδο-δημοσιογράφοι.

Εσύ που έχεις λίγες χιλιάδες ευρώ στον τραπεζικό σου λογαριασμό μην έχεις την αυταπάτη ότι αυτά θα σε σώσουν. Με μια απλή απόφαση μπορούν να τα δεσμεύσουν, με μια απόφαση μπορούν τα κάνουν κουρελόχαρτα. ΔΕΝ είναι τυχαίο ποι οι μεγαλοκαρχαρίες έστειλαν ήδη τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Λένε ότι μέχρι τώρα ζούσαμε πλουσιότερα από ότι αντέχαμε. Είναι αλήθεια ότι το βιοτικό μας επίπεδο είχε ανέλθει τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτό που δεν ανέχονται πλέον είναι ότι μέχρι τώρα μπορούσαν μερικές χιλιάδες από εμάς μια φορά το εξάμηνο να επισκεπτόμαστε τα δικά τους εστιατόρια, να μπαίνουμε μια φορά στην ζωή μας στα πολυτελή ξενοδοχεία που εκείνοι καθημερινά μπαινοβγαίνουν. Τα προνόμια είναι προνόμια μόνο όταν είναι για λίγους.

Λένε ότι η χώρα μας δεν παράγει τίποτα. Αυτό αν αληθεύει είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη, καθώς έχουν αποκλείσει τους εργάτες από κάθε κέντρο λήψης αποφάσεων. Είναι αδίστακτοι, ψεύτες, κοινοί κλέφτες και ξενδιάντροπα θρασύδειλοι. Μην τους πιστεύετε, μην μπαίνετε στους μονοδρόμους τους.
Άλλη φορά τα υπόλοιπα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου